Шта бисте променили у Европи? – дебатујте на ову тему у петак на Тргу слободе

Објављено у категорији: Вести

У оквиру пројекта „S.P.A.C.E. – Street Participation for Active Citizenship in Europe“, Фондација „Нови Сад 2021“ покреће дебату на коју позива грађане да се укључе и кажу шта би променили у Европи.

Дебата ће се одржати у петак, 19. априла од 17 до 19 сати на Тргу слободе. Овај пројекат Фондација реализује у партнерству са Градском управом за културу Новог Сада.

Питање које ће тим Фондације „Нови Сад 2021“ поставити грађанима биће: Шта бисте променили у Европи?
Основни циљеви пројекта S.P.A.C.E. су креирање простора за изражавање мишљења, покретање дебате о будућности Европе, подизање капацитета локалних власти и организација цивилног друштва као и креирање могућности да се глас грађана чује на европском нивоу.

Такође, пројекат подразумева спровођење специфичне методологије грађанске партиципације у изражавању мишљења о важним друштвеним темама у европском контексту, доноси дебату на улицу, међу грађане, како би олакшао процес укључивања грађана у доношење демократских одлука.

Пројекат је почео са реализацијом у априлу 2018. године, и до сада је одржана прва локална активност на тему: Какав значај Европа има за тебе.
Пројекат се реализује у 10 земаља: Италији, Естонији, Румунији, Аустрији, Босни и Херцеговини, Грчкој, Словенији, Хрватској, Француској и Србији.

Оставите одговор