Улична дебата у овиру S.P.A.C.E. пројекта

Објављено у категорији: Вести

У суботу 18. августа Фондација „Нови Сад 2021“ од 16 до 20 часова на новосадској плажи Штранд покренуће дебату у оквиру пројекта „S.P.A.C.E. – Street Participation for Active Citizenship in Europe“, на којем је један од партнера заједно са Градском управом за културу Новог Сада.

Питање које ће тим Фондације поставити нашим суграђанима биће: Какав значај Европа има за тебе?

Идеја ове уличне дебате јесте покретање теме Европе: како је грађани доживљавају, шта виде као предности, а шта као мане…

Пројекат S.P.A.C.E. подразумева спровођење специфичне методологије грађанске партиципације у изражавању мишљења о важним друштвеним темама у европском контексту, доноси дебату на улицу, међу грађане како би олакшао процес укључивања грађана у доношење демократских одлука.

Основни циљеви пројекта S.P.A.C.E. су: креирање простора за изражавање мишљења, покретање дебате о будућности Европе; подизање капацитета локалних власти и организација цивилног друштва; креирање могућности да се глас грађана чује на европском нивоу.

Пројекат се реализује у 10 земаља: Италији, Естонији, Румунији, Аустрији, Босни и Херцеговини, Грчкој, Словенији, Хрватској, Француској и Србији уз подршку Europe for citizens.

Оставите одговор