Novosađani predstavljaju svoje uspomene iz pozorišta

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Fotografije, plakati, lični predmeti, rekviziti, delovi scenografije i kostima, rediteljske knjige, različiti rukopisi, ulaznice, kao i mnogi drugi predmeti iz pozorišta čine postavku izložbe „Soba za moje pozorište“ koja će biti otvorena 5. juna u Kafe – galeriji Izba (Železnička 4) u 17 časova.

Kako jedno pozorište nastaje i živi, kakva je njegova svakodnevnica upoznaćemo se na nešto drugačiji i zanimljiv način kroz lične predmete Novosađana koji svojom dragocenom arhivom i uspomenama na pozorište i njegovu umetnost, predstavljaju jedno kulturno bogatstvo, koje Novi Sad poseduje zahvaljujući dugoj pozorišnoj tradiciji. Izložba je prilika i da uvidimo na koji način se čuvaju predmeti koji čine našu kulturnu baštinu i tradiciju pozorišne umetnosti kod nas.

Izložba će trajati do 10. juna, a ulaz je slobodan.

Uključivanje građana u kreiranje kulturnih sadržaja, a samim tim i nove kulturne slike Novog Sada ideja je javnog konkursa „Publika u fokusu“ u okviru kog je i realizovan projekat „Soba za moje pozorište“ sa kojim je konkurisao Pozorišni muzej Vojvodine. Građani učestvuju u celom procesu nastajanja izložbe, od donošenja predmeta do postavljanja u izložbeni prostor uz stručnu pomoć kustosa.

 

 

Ostavite odgovor