Новосађани представљају своје успомене из позоришта

Објављено у категорији: Вести

Фотографије, плакати, лични предмети, реквизити, делови сценографије и костима, редитељске књиге, различити рукописи, улазнице, као и многи други предмети из позоришта чине поставку изложбе „Соба за моје позориште“ која ће бити отворена 5. јуна у Кафе – галерији Изба (Железничка 4) у 17 часова.

Како једно позориште настаје и живи, каква је његова свакодневница упознаћемо се на нешто другачији и занимљив начин кроз личне предмете Новосађана који својом драгоценом архивом и успоменама на позориште и његову уметност, представљају једно културно богатство, које Нови Сад поседује захваљујући дугој позоришној традицији. Изложба је прилика и да увидимо на који начин се чувају предмети који чине нашу културну баштину и традицију позоришне уметности код нас.

Изложба ће трајати до 10. јуна, а улаз је слободан.

Укључивање грађана у креирање културних садржаја, а самим тим и нове културне слике Новог Сада идеја је јавног конкурса „Публика у фокусу“ у оквиру ког је и реализован пројекат „Соба за моје позориште“ са којим је конкурисао Позоришни музеј Војводине. Грађани учествују у целом процесу настајања изложбе, од доношења предмета до постављања у изложбени простор уз стручну помоћ кустоса.

 

 

Оставите одговор