Petrovaradinska tvrđava u fokusu: poziv za istraživače

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Otvoren je poziv za sprovođenje istraživanja na 4 teme od značaja za razvoj Petrovaradinske tvrđave i njenog okruženja u okviru projekta „Slučaj Petrovaradin: upravljanje istorijskim gradskim jezgrima“. Projekat podržava Fondacija ,,Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture’’.

Zainteresovani istraživači, grupe istraživača, istraživačke organizacije i instituti pozvani su da se jave na otvoreni poziv u okviru projekta koji realizuju Evropa Nostra Srbija, Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada i Fakultet za sport i turizam – Tims iz Novog Sada, u partnerstvu sa međunarodnim organizacijama Edinburgh World Heritage, Europa Nostra, i Globalnom obzervatorijom za istorijske gradske predele pod okriljem UNESCO-a. U godini evropskog kulturnog nasleđa Fondacija ,,Novi Sad 2021’’ prepoznala je doprinos koji će ovaj projekat pružiti isticanju i prepoznatljivosti naših istorijskih i kulturnih vrednosti.

Konkurs je otvoren do 5. maja 2018.

Prvi segment u okviru projekta „Slučaj Petrovaradin: upravljanje istorijskim gradskim jezgrima” nosi naziv ,,Propitivanja’’, a predstavlja poziv za sprovođenje istraživanja na 4 teme od značaja za razvoj tvrđave i njenog okruženja koja imaju za cilj da unaprede razumevanje trenutnog stanja i ključnih izazova upravljanja i korišćenja kulturnog dobra Petrovaradinska tvrđava. Istraživanja će se fokusirati na: Namene, načine korišćenja i korisnike raznolikih prostora Petrovaradinske tvrđave; Strukture upravljanja i interese i potrebe različitih aktera; Postojeće interpretacije višeslojnog nasleđa Petrovaradina; Turističku valorizaciju i načine korišćenja Petrovaradinske tvrđave. Budžet za sprovođenje svakog od četiri istraživanja je 100.000,00 dinara bruto.

Više informacija.

Ostavite odgovor