Петроварадинска тврђава у фокусу: позив за истраживаче

Објављено у категорији: Вести

Отворен је позив за спровођење истраживања на 4 теме од значаја за развој Петроварадинске тврђаве и њеног окружења у оквиру пројекта „Случај Петроварадин: управљање историјским градским језгрима“. Пројекат подржава Фондација ,,Нови Сад 2021 – Европска престоница културе’’.

Заинтересовани истраживачи, групе истраживача, истраживачке организације и институти позвани су да се јаве на отворени позив у оквиру пројекта који реализују Европа Ностра Србија, Завод за заштиту споменика културе Града Новог Сада и Факултет за спорт и туризам – Тимс из Новог Сада, у партнерству са међународним организацијама Edinburgh World Heritage, Europa Nostra, и Глобалном обзерваторијом за историјске градске пределе под окриљем UNESCO-а. У години европског културног наслеђа Фондација ,,Нови Сад 2021’’ препознала је допринос који ће овај пројекат пружити истицању и препознатљивости наших историјских и културних вредности.

Конкурс је отворен до 5. маја 2018.

Први сегмент у оквиру пројекта „Случај Петроварадин: управљање историјским градским језгрима” носи назив ,,Пропитивања’’, а представља позив за спровођење истраживања на 4 теме од значаја за развој тврђаве и њеног окружења која имају за циљ да унапреде разумевање тренутног стања и кључних изазова управљања и коришћења културног добра Петроварадинска тврђава. Истраживања ће се фокусирати на: Намене, начине коришћења и кориснике разноликих простора Петроварадинске тврђаве; Структуре управљања и интересе и потребе различитих актера; Постојеће интерпретације вишеслојног наслеђа Петроварадина; Туристичку валоризацију и начине коришћења Петроварадинске тврђаве. Буџет за спровођење сваког од четири истраживања је 100.000,00 динара бруто.

Више информација.

Оставите одговор