Симфонијски оркестар Нови Сад 2021 одушевио Новосађане

Објављено у категорији: Вести

Новосађани су у суботу увече у централном холу Меркатор центра у Новом Саду имали прилике да присуствују несвакидашњем музичком спектаклу – симфонијски оркестар Нови Сад 2021, оформљен у част завршнице кандидатуре Новог Сада за Европску престоницу културе, извео је најславније музичке нумере из филмских класика. На репертоару су се нашле музичке теме из чувених издања домаће и иностране кинематографије, попут Ратова звезда, Пирата с Кариба, Отписаних, The Mambo Kings, Шиндлерове листе, Кума и бројних других, а потпуни угођај приредили су вокали солиста Јелене Кончар, Милене Срдић и Саше Штулића.

kolaz-1

Они најмлађи суграђани пре концерта забаву су пронашли на промотивном штанду пројекта Нови Сад 2021, где су на кутијама на којима је графички представљен дизајн кандидатуре проналазили и фломастерима означавали појмове везане за концепт кандидатуре, као и сам град Нови Сад.

kolaz-2

Наступ оркестра Нови Сад 2021 представљао је уједно и врхунац велике прославе девет година Меркатор центра у Новом Саду, поводом чега је био представљен концепт девет уметности, а овим је компанија Мercator-C пружила подршку кандидатури Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године.

Оставите одговор