Simfonijski orkestar Novi Sad 2021 oduševio Novosađane

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Novosađani su u subotu uveče u centralnom holu Merkator centra u Novom Sadu imali prilike da prisustvuju nesvakidašnjem muzičkom spektaklu – simfonijski orkestar Novi Sad 2021, oformljen u čast završnice kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture, izveo je najslavnije muzičke numere iz filmskih klasika. Na repertoaru su se našle muzičke teme iz čuvenih izdanja domaće i inostrane kinematografije, poput Ratova zvezda, Pirata s Kariba, Otpisanih, The Mambo Kings, Šindlerove liste, Kuma i brojnih drugih, a potpuni ugođaj priredili su vokali solista Jelene Končar, Milene Srdić i Saše Štulića.

kolaz-1

Oni najmlađi sugrađani pre koncerta zabavu su pronašli na promotivnom štandu projekta Novi Sad 2021, gde su na kutijama na kojima je grafički predstavljen dizajn kandidature pronalazili i flomasterima označavali pojmove vezane za koncept kandidature, kao i sam grad Novi Sad.

kolaz-2

Nastup orkestra Novi Sad 2021 predstavljao je ujedno i vrhunac velike proslave devet godina Merkator centra u Novom Sadu, povodom čega je bio predstavljen koncept devet umetnosti, a ovim je kompanija Mercator-C pružila podršku kandidaturi Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Ostavite odgovor