Serbia Fashion Week u Eđšegu

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Predstavljanje Serbia Fashion Week projekta „New Now – The Future of Art and Design“, u saradnji sa OPENS-om, biće organizovano 6. maja u 19 časova u kulturnoj stanici Eđšeg.

Projekat obuhvata izložbu radova polufinalista “Fashion Talent Design Competition“ i “European Fashion Talent Design Competition“ platformi za prepoznavanje domaćih i stranih mladih dizajnera, u okviru kojih SFW nastoji da pruži podršku mladim talentima u oblasti modnog dizajna.
Nakon žiriranja, koje će biti obavljeno istog dana, najbolji dizajner imaće priliku da predstavi svoje radove na najvećem svetskom modnom festivalu, koji se odvija svake godine u Holandiji.

Predstavljanje projekta biće upriličeno i muzičkim programom.

Spoj tradicije i modernog na zatvaranju Serbian Fashion Week-a

Poslednjeg dana Serbia Fashion Week-a, 7. maja, u kulturnoj stanici Eđšeg, biće predstavljen internacionalni projekat „Retro innovation“, čiji je cilj očuvanje nematerijalne kulturne baštine i promocija kreativne kulture zemalja kroz dizajn najboljih domaćih kreatora i dizajnera iz Azije, Centralne i Istočne Evrope.
U okviru prezentacije projekta „Retro innovation“ posetioci će imati prilike da vide modne kombinacije inspirisane kulturom i tradicijom ovih prostora, ali prilagođene modernom načinu odevanja. Poznati dizajneri, poput Bate Spasojevića, Marije Šabić, Danijele Božić, Jovane Živković, Lagami i drugi, pokazaće kako su tradicionalne materijale iskoristili za modu savremenog doba.
Na zatvaranju 12. Srpske nedelje mode biće održana i panel diskusija pod nazivom „Globalizacija Serbia Fashion Week-a“, kao i upoznavanje sa platformom „Defile a Paris“, u okviru koje se domaći modni kreatori predstavljaju na Pariskoj nedelji mode.

Ostavite odgovor