Serbia Fashion Week u Eđšegu

Објављено у категорији: Вести

Представљање Serbia Fashion Week пројекта „New Now – The Future of Art and Design“, у сарадњи са ОПЕНС-ом, биће организовано 6. маја у 19 часова у културној станици Еђшег.

Пројекат обухвата изложбу радова полуфиналиста “Fashion Talent Design Competition“ и “European Fashion Talent Design Competition“ платформи за препознавање домаћих и страних младих дизајнера, у оквиру којих SFW настоји да пружи подршку младим талентима у области модног дизајна.
Након жирирања, које ће бити обављено истог дана, најбољи дизајнер имаће прилику да представи своје радове на највећем светском модном фестивалу, који се одвија сваке године у Холандији.

Представљање пројекта биће уприличено и музичким програмом.

Спој традиције и модерног на затварању Serbian Fashion Week-a

Последњег дана Serbia Fashion Week-а, 7. маја, у културној станици Еђшег, биће представљен интернационални пројекат „Retro innovation“, чији је циљ очување нематеријалне културне баштине и промоција креативне културе земаља кроз дизајн најбољих домаћих креатора и дизајнера из Азије, Централне и Источне Европе.
У оквиру презентације пројекта „Retro innovation“ посетиоци ће имати прилике да виде модне комбинације инспирисане културом и традицијом ових простора, али прилагођене модерном начину одевања. Познати дизајнери, попут Бате Спасојевића, Марије Шабић, Данијеле Божић, Јоване Живковић, Лагами и други, показаће како су традиционалне материјале искористили за моду савременог доба.
На затварању 12. Српске недеље моде биће одржана и панел дискусија под називом „Глобализација Serbia Fashion Week-а“, као и упознавање са платформом „Defile a Paris“, у оквиру које се домаћи модни креатори представљају на Париској недељи моде.

Оставите одговор