Poziv za potencijalne Evropske prestonice kulture za 2024. godinu

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Fondacija „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture” biće domaćin sastanka EPK gradova iz regiona između 11. i 13. jula. Pozivamo gradove iz regiona koji planiraju da predaju aplikaciju za titulu EPK 2024. godine da nam se pridruže u Novom Sadu.

Prvi dan sastanka biće posvećen predstavljanju potencijalnih EPK predstavnicima iz postojećih EPK gradova, razgovorima i razmeni iskustava u cilju što bolje i sveobuhvatnije pripreme aplikacije i implementacije uspešnog projekta Evropska prestonica kulture.

Ovaj poziv Fondacija „Novi Sad 2021“ realizuje se u okviru projekta „Novi potencijali“ čija je osnovna ideja pospešivanje transfera znanja i razmena iskustava. Projekat podržava gradove kandidate za titulu Evropske prestonice kulture sa ciljem da se pripreme za proces aplikacije.

Poziv je otvoren svim zainteresovanim gradovima iz regiona Jugoistočne Evrope koji planiraju da predaju aplikaciju za titulu EPK 2024. godine da dođu u Novi Sad, te da se predstave i upoznaju sa  kolegama koji dele iste ciljeve.

Fondacija „Novi Sad 2021“ pokriće troškove smeštaja i hrane za najviše dve osobe iz svakog zainteresovanog grada za dan 11. jul.

 

Potrebno je poslati pismo zainteresovanosti do 10. juna 2018. godine na: international@ns2021.rs.

 

Ostavite odgovor