Сарадња две ЕПК довела бенд Mongooz and the Magnet на Exit

Објављено у категорији: Вести

Заразни ритмови који покрећу публику – тако своју музику описује бенд Mongooz and the Magnet који ће 5. јула наступити на Exit фестивалу у склопу сарадње „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и Печуја, који је био престоница културе 2010. године.

Наступ трочланог бенда из Печуја наставак је добре сарадње два града, која је заснована управо на размени уметника и културних радника, а ова година посебна је из разлога што ће бити обележена и десетогодишњица братимљења Новог Сада и Печуја.

Бенд Mongooz and the Magnet специфичан је из више разлога, међу којима је и мултикултуралност, с обзиром на то да три момка, која га чине, долазе из различитих држава – Мађарска, Ирска Норвешка. „Три националности пронашле су заједнички језик, а то је музика“, представници бенда истицали су у медијима.

Започели су каријеру пре пет година и тешко их је сврстати у један музички жанр, с обзиром на то да се поигравају са различитим стиловима, рок, блуз, џез, поп, а како су сами рекли у ранијим интервјуима, инспирисала су их светска имена – Ерик Клептон, Џими Хендрикс, Стиви Вондер, Чарлс Бредли, али и кантаутори који су њихови вршњаци – Џон Мајер, Паоло Нутини…

Видимо се 5. јула на Addiko Fusion Stage-у.

Оставите одговор