Rezidencija u Plzenju – umetnik odabran!

Објављено у категорији: Вести

Komisija sastavljena od predstavnika projekata Novi Sad 2021 i Plzenj 2015 danas je donela odluku da na rezidenciju u Plzenj uputi novosadskog umentika Dragana Vojvodića.

Dragan Vojvodić će boraviti šest nedelja u Plzenju, Evropskoj prestonici kulture 2015. godine. Njegov rad će biti usmeren ka izradi svetlosne/interaktivne instalacije u javnom prostoru, sa mogućnošću da instalacija bude prikazana na festivalu svetlosti BLIK BLIK u martu 2018. godine.

Program posete se realizuje u periodu od 23. oktobra do 4. decembra 2017. godine. Umetnik će boraviti i raditi u kreativnoj zoni DEPO2015 koja je jedan od legata projekta Plzenj 2015

Dragan Vojvodić je multimedijalni umetnik koji je diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 1995. godine. U svom stvaralaštvu koristi različite pristupe – performans, instalacija, in situ, video, skulptura, slikarstvo. Predstavljao je Srbiju na mnogim izložbama u Francuskoj, Austriji, Nemačkoj, Japanu, Mađarskoj, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Islandu. Učestvovao je na međunarodnim festivalima u Hrvatskoj, Mađarskoj i Italiji. Njegova dela su deo kolekcija umetničkih muzeja u Srbiji, Finskoj, Portugalu i na Islandu. Živi i radi u Novom Sadu.

Оставите одговор