Radionica o kulturnoj medijaciji

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Fondacija „Novi Sad 2021“ u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji i Galerijom Matice srpske organizuje radionicu Museomix koja će biti održana 24. aprila u Galeriji Matice srpske sa početkom u 17 časova.

Radionica se realizuje u okviru turneje projekta French Tech Culture u Srbiji, čiji je cilj promovisanje inovativnih pristupa u oblasti kulturnog nasleđa i namenjena je zaposlenima u muzejima, kao i svim profesionalcima angažovanim u oblasti kulturne medijacije na lokalnom nivou.

Radionicu vodi Magdalena Latajad. Magdalena je završila studije istorije savremene umetnosti na Sorboni i kulturne medijacije u Ecole du Louvre, a već duži niz godina radi kao producent koncerata i izložbi u Parizu, kao i u Lilu, gde radi u domenu društvenog dizajna. Od 2014. godine angažovana je kao menadžer u Sektoru za kulturu i kulturno nasleđe grada Arla, gde rukovodi projektom Museomix (prilagođavanje formata, susreti profesionalaca, podrška u primeni museomix metodologije…), organizuje godišnji salon za profesionalce u oblasti kulture i kulturne baštine, te koordinira projekte koji povezuju inovaciju, digitalizaciju i kulturu.

Pozivaju se svi zainteresovani za učešće u ovoj besplatnoj radionici da pošalju prijavu (ime i prezime, ustanova/organizacija, imejl adresa) najkasnije do 22. aprila na adresu: international@ns2021.rs.

Naslov mejla: Prijava za radionicu MUSEOMIX.

Broj mesta na radionici je ograničen na 25, te će se selekcija učesnika realizovati do popune mesta.

 

Ostavite odgovor