Радионица о културној медијацији

Објављено у категорији: Вести

Фондација „Нови Сад 2021“ у сарадњи са Француским институтом у Србији и Галеријом Матице српске организује радионицу Museomix која ће бити одржана 24. априла у Галерији Матице српске са почетком у 17 часова.

Радионица се реализује у оквиру турнеје пројекта French Tech Culture u Srbiji, чији је циљ промовисање иновативних приступа у области културног наслеђа и намењена је запосленима у музејима, као и свим професионалцима ангажованим у области културне медијације на локалном нивоу.

Радионицу води Магдалена Латајад. Магдалена је завршила студије историје савремене уметности на Сорбони и културне медијације у Ecole du Louvre, а већ дужи низ година ради као продуцент концерата и изложби у Паризу, као и у Лилу, где ради у домену друштвеног дизајна. Од 2014. године ангажована је као менаџер у Сектору за културу и културно наслеђе града Арла, где руководи пројектом Museomix (прилагођавање формата, сусрети професионалаца, подршка у примени museomix методологије…), организује годишњи салон за професионалце у области културе и културне баштине, те координира пројекте који повезују иновацију, дигитализацију и културу.

Позивају се сви заинтересовани за учешће у овој бесплатној радионици да пошаљу пријаву (име и презиме, установа/организација, имејл адреса) најкасније до 22. априла на адресу: international@ns2021.rs.

Наслов мејла: Пријава за радионицу MUSEOMIX.

Број места на радионици је ограничен на 25, те ће се селекција учесника реализовати до попуне места.

 

Оставите одговор