Публика у фокусу: Фан клуб „Навијачи Културе“

Објављено у категорији: Вести

Фан клуб „Навијачи Културе“ један је од пројеката који су добили средства у оквиру јавног конкурса престонице културе „Публика у фокусу“, а у његовом фокусу је јачање људских и просторних ресурса у општини Ириг, као и децентрализација културе на локалном нивоу.

Пројекат спроводи Српска читаоница у Иригу, а сегменти пројекта биће реализовани у Зони 021, местима: Врднику, Малој Ремети, Јаску, Ривици и Шатринцима.

Наредни догађај у оквиру овог пројекта заказан је за 11. август у 18:42 сата (у част Српске читаонице која је основана 1842. године, као прво читалиште код Срба), када ће у фрушкогорском месту Ривица бити „одигран“ тзв. „Тренинг поезије“. У ривичком Дому културе на „терен“ ће изаћи песници Тодор Бјелкић, Зоран Митић, Благица Марковић, Радивоје Прока Прокопљевић и Бошко Маринковић.

Спорт се овде јавља као метафора, па тако и навијачи „Културе“ имају своја навијачка обележја, и носе дресове свог омиљеног клуба – „Културе“, а у оквиру пројекта реализују се „Тренинзи“ (радионице поезије, новинарства, историје), „Култакмице“ (поетско-музички догађаји), „Слободни ударци“ (предавања на различите теме), „Кошкања“ (креативне радионице за децу) итд.

Оставите одговор