Publika u fokusu: Fan klub „Navijači Kulture“

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Fan klub „Navijači Kulture“ jedan je od projekata koji su dobili sredstva u okviru javnog konkursa prestonice kulture „Publika u fokusu“, a u njegovom fokusu je jačanje ljudskih i prostornih resursa u opštini Irig, kao i decentralizacija kulture na lokalnom nivou.

Projekat sprovodi Srpska čitaonica u Irigu, a segmenti projekta biće realizovani u Zoni 021, mestima: Vrdniku, Maloj Remeti, Jasku, Rivici i Šatrincima.

Naredni događaj u okviru ovog projekta zakazan je za 11. avgust u 18:42 sata (u čast Srpske čitaonice koja je osnovana 1842. godine, kao prvo čitalište kod Srba), kada će u fruškogorskom mestu Rivica biti „odigran“ tzv. „Trening poezije“. U rivičkom Domu kulture na „teren“ će izaći pesnici Todor Bjelkić, Zoran Mitić, Blagica Marković, Radivoje Proka Prokopljević i Boško Marinković.

Sport se ovde javlja kao metafora, pa tako i navijači „Kulture“ imaju svoja navijačka obeležja, i nose dresove svog omiljenog kluba – „Kulture“, a u okviru projekta realizuju se „Treninzi“ (radionice poezije, novinarstva, istorije), „Kultakmice“ (poetsko-muzički događaji), „Slobodni udarci“ (predavanja na različite teme), „Koškanja“ (kreativne radionice za decu) itd.

Ostavite odgovor