Održan prvi sastanak povodom projekta Škole participacije

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Prvi sastanak u okviru projekta European Outdoor Arts Academy: School of Participation, na kom jedan od glavnih partnera i „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ održan je u Rijeci.

Prva „Škola participacije“ biće održana već 29. novembra u Plovdivu (Bugarska), ovogodišnjoj Evropskoj prestonici kulture i baviće se njihovim aktuelnim programima, dok će u Novom Sadu Škola biti organizovana krajem 2020 ili početkom 2021. godine, zaključeno je na sastanku, kom su prisustvovali predstavnici „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“.
Škole participacije takođe će biti i u Gracu (Austrija) i Koventriju (Velika Britanija).

European Outdoor Arts Academy izvešće pet „Škola participacije“ treninga u školama produkcije, koje će biti predstavljene u pet partnerskih gradova od 2019. godine do 2020. godine. Svaka od škola okupiće 26 aktivnih kreativnih profesionalaca iz deset partnerskih gradova u devet evropskih zemalja, kako bi naučili nove veštine i stekli iskustvo u sukreiranju u događaju participatorne umetnosti u otvorenom prostoru.
Glavni partner na projektu je organizacija Walk the Plank iz Ujedinjenog Kraljevstva, a ukupan budžet projekta iznosi 325.500 evra, dok je budžet za „Novi Sad 2021“ 35.357 evra. Kao partneri na projektu učestvuju i sledeće organizacije: uniT (Austrija), Kaunas 2022 (Litvanija), dok su pridruženi partneri: Limerik (Irska), Institute for Contemporary Art (Jermenija), Tartu (Estonija), Vesprem 2023 (Mađarska).

Ostavite odgovor