Одржан први састанак поводом пројекта Школе партиципације

Објављено у категорији: Вести

Први састанак у оквиру пројекта European Outdoor Arts Academy: School of Participation, на ком један од главних партнера и „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ одржан је у Ријеци.

Прва „Школа партиципације“ биће одржана већ 29. новембра у Пловдиву (Бугарска), овогодишњој Европској престоници културе и бавиће се њиховим актуелним програмима, док ће у Новом Саду Школа бити организована крајем 2020 или почетком 2021. године, закључено је на састанку, ком су присуствовали представници „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“.
Школе партиципације такође ће бити и у Грацу (Аустрија) и Ковентрију (Велика Британија).

European Outdoor Arts Academy извешће пет „Школа партиципације“ тренинга у школама продукције, које ће бити представљене у пет партнерских градова од 2019. године до 2020. године. Свака од школа окупиће 26 активних креативних професионалаца из десет партнерских градова у девет европских земаља, како би научили нове вештине и стекли искуство у сукреирању у догађају партиципаторне уметности у отвореном простору.
Главни партнер на пројекту је организација Walk the Plank из Уједињеног Краљевства, а укупан буџет пројекта износи 325.500 евра, док је буџет за „Нови Сад 2021“ 35.357 евра. Као партнери на пројекту учествују и следеће организације: uniT (Аустрија), Каунас 2022 (Литванија), док су придружени партнери: Limerik (Ирска), Institute for Contemporary Art (Јерменија), Tartu (Естонија), Веспрем 2023 (Мађарска).

Оставите одговор