Прве „Шетње кроз наслеђе“ крећу у Сремским Карловцима

Објављено у категорији: Вести

„Сећаш ли се оне Дворске баште“ назив је пројекта удружења „Еco flame“ који ће у четвртак, 4. априла први започети реализацију идеје подржане кроз конкурс „Шетње кроз наслеђе“. Прва „Шетња“ намењена је ђацима Основне школе „23. октобар“ из Сремских Карловаца. Управо са адресе школе (Прерадовићева 1) тачно у подне реализатори пројекта кренуће са ђацима, али и свим заинтересованим грађанима, ка Дворској башти која представља једно од највреднијих зелених простора у тој општини.

Том приликом, сви који дођу, стећи ће другачији, занимљив поглед на наслеђе Сремских Карловаца из перспективе хортикултуре и биљног богатства Дворске баште.
Такође, посетиоцима ће бити презентован историјат парка, будући планови за рестаурацију баште, а за основце ће бити уприличена и едукативна игра. Буђењем јавне свести о парку и његовом богатству отварају се нови хоризонти и могућности будућег улагања у развој споменика природе.

Ову шетњу, удружење „Eco flame“ покреће управо у време цветања џенарике, док ће наредне две „Шетње“ бити заказане у време цветања липе и пауловније.

Основни циљ конкурса „Шетње кроз наслеђе“ је подстицање грађана да се укључе у очување културног наслеђа кроз савремене начине интерпретације личних сећања и доживљаја.
У оквиру друге фазе пројекта „Шетње кроз наслеђе”, од 28. јануара, када је конкурс отворен, до 21. фебруара када је затворен, пристигле су 32 пријаве, а одабрано је 11 пројеката новосадских удружења који ће имати прилику да на другачији начин испричају причу о делу града који је посебно значајан као и да допринесу откривању нових тајни нашег града.

Оставите одговор