Promocija projekta Novi Sad 2021 – vreme je da se uključiš i TI!

Objavljeno u kategoriji: Vesti

U subotu, 9. maja, na dan koji se u Evropskoj uniji obeležava kao Dan Evrope, održana je promocija projekta kandidature našeg grada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, na Trgu slobode.

Članovi stručnog tima i sjajni tim volontera Novi Sad 2021, pružali su informacije zainteresovanim građanima o samom projektu kandidature i značaju za grad i delili brošure, flajere i bedževe i drugi reklamni materijal. Tom prilikom, članovi našeg tima upoznali su građane, koji su prilazili našem štandu, o projektima koji se realizuju u okviru pripreme kandidature – KultTura, Zastani i zapazi, pozivu za predlaganje projektnih ideja Stvarajmo zajedno i konferenciji Kreativna ekonomija i razvoj.

Prisutnim predstavnicima medija, obratila se Sunčica Marković, predstavnica projekta Novi Sad 2021, koja je rekla da su na ovaj način članovi stručnog tima želeli da uključe i građane Novog Sada jer je ovaj projekat interaktivan.

– U toku prošle i ove godine realizovano je mnogo projekata, a ono što je trenutno u realizaciji jeste projekat „Stvarajmo zajedno, uključi se i ti“. Ovaj projekat predstavlja otvoren poziv svim sugrađanima, kako bi se uključili sa svojim predlozima. Na taj način zajedno doprinosimo aplikaciji, te će naša kandidatura za Evropsku prestonicu kulture biti bolja, bogatija i kompletnija – rekla je Markovićeva.

Posebno značajnu ulogu imali su volonteri, koji su se već odazvali pozivu i priključili timu. Ovom prilikom još jednom pozivamo sve zainteresovane da se priključe timu volontera Novi Sad 2021, i na taj način aktivno doprinesu kandidaturi našeg grada za najveće evropsko kulturno priznanje današnjice. Prijave se mogu podneti na ovom linku.

Uključi se i ti – pomozi da Novi Sad postane Evropska prestonica kulture!

Ostavite odgovor