Projekat „Storytelling – Pričaj mi pričaj, želim da znam“ u Suseku, Lugu, Banoštoru i Beočinu

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Radionice za decu koje se realizuju u sklopu projekta „Storytelling – Pričaj mi pričaj, želim da znam“, Centra za kulturu, sport i turizam opštine Beočin, biće održane 11. aprila u ograncima Osnovne škole „Jovan Popović“, u Lugu, Suseku i Banoštoru.

Od 10 časova radionice će pratiti deca iz Luga, od 11.15 deca iz Suseka, dok će od 12.30 u radionicama učestvovati deca iz Banoštora. Projekat se realizuje u okviru javnog konkursa „Publika u fokusu“ Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“.

Takođe, nedelju dana kasnije, 18. aprila projekat će biti realizovan i u Beočinu, u Osnovnoj školi „Jovan Grčić Milenko“ od 9 do 13 sati.
Projekat se zasniva na specifičnom radioničarskom radu (tzv. storytelling metoda koja uključuje primenu različitih vizuelnih i zvučnih rekvizita kako bi se oživeli likovi i prizori iz priča) čiji je osnovni cilj popularizacija čitanja u mlađem uzrastu i namera da se podigne svest o knjizi i čitanju kao dragocenom alatima za očuvanje i razvoj mentalnog zdravlja dece.
Započet je prošle godine, a radionice su realizovane u Beočin gradu, selu Beočinu, Rakovcu, Lugu, Suseku, Čereviću i Banoštoru sa decom uzrasta od 3 do 7 godina. Realizacija projektnih aktivnosti planirana je do juna ove godine.

Ostavite odgovor