Програм размене „Кизуна“

Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ у сарадњи са организацијом ЕУ–Јапан Фест из Токија, у циљу подстицања интернационализације културне сцене Новог Сада, повезивања локалних културних радника и уметника са партнерима из Јапана, а ради планирања заједничких културних и уметничких пројеката, објављује:

ЈАВНИ КОНКУРС

за финансијску подршку локалним уметницима и културним радницима за реализацију студијског и истраживачког путовања у Јапан у оквиру програма размене „Кизуна“.

 

Циљ истраживачког путовања у Јапан је развој пројеката сарадње који би се спровели 2022. године у оквиру пројекта Нови Сад 2022 – Европска престоница културе. С тим у вези, предлози пројектних идеја морају бити у складу са програмским луковима и темама пројекта Нови Сад 2022 – Европска престоница културе које можете пронаћи овде.

Конкурс је континуирано отворен без дефинисаног крајњег датума. Селекција кандидата се ради периодично, а резултати селекције се шаљу директно кандидатима. Фондација ће периодично објављивати имена одабраних кандидата на свом сајту. Рокови за достављање пријавних формулара у 2021. години су:

  1. 30. април,
  2. 30. јун и
  3. 31. август.

Имајући у виду дужину процеса селекције и административне процедуре, предлаже се кандидатима да планирају своју посету најмање 4 месеца након достављања пријавног формулара.

Конкурс се спроводи у две фазе: предселекција и селекција. Предселекцију врши комисија коју формира Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“, а селекцију организација ЕУ – Јапан Фест.

Конкуpсна документација се састоји из:

  • Попуњеног пријавног формулара организације ЕУ-Јапан Фест, који можете преузети на следећем линку (формулар се попуњава на енглеском језику),
  • Фотографије кандидата у формату .jpeg. Величина фотографије мора бити већа од 1MB (1200 x 1600 пиксела),
  • Биографије кандидата на енглеском језику.

За више информација о конкурсу кликните овде.

 

Одлуку Управног одбора о учешћу на јавном конкурсу можете пронаћи на следећем линку.

Одлуку о измени Одлуке Управног одбора погледајте на следећем линку.

 

Пријаве са пратећом документацијом шаљу се на international@ns2021.rs.