Пригрлимо културу – Нови Сад и Осијек заједно до победе

Објављено у категорији: Вести

Чланови Хора Гимназије „Јован Јовановић Змај“, окупили су се на кеју, код Споменика жртвама рације, где су у рукама држали слова која су чинила натпис „Нови Сад 2021“ и „Осијек 2020“. Реч је о перформансу, који је организовао Одбор за кандидатуру Новог Сада за Европску престоницу културе, на тај начин пружајући подршку Граду Осијеку, који је 17. априла предао кандидатуру за Европску престоницу културе 2020. године. На тај начин настављена је уговорена сарадња између два пројекта, која ће се наставити и убудуће у циљу успеше реализације обa пројекта.

unnamedПоводом кандидатуре Осијека, у том граду је, такође, одржан перформанс где су 2.020 младих Осијечана пружили руке једни другима и направили велики обруч око старог дела града – Тврђе, и на тај начин подржали свој град на путу до титуле Европске престонице културе. Осмеси младих и њихов ентузијазам јасно су показивали снажну жељу нових генерација да њихови градови освоје ове престижне титуле. Видео који приказује припрему за перформанс снимљен дроном можете погледати испод.

Такође, подсећамо да је 16. априла објављен позив за предлагање пројектних идеја за пројекат кандидатуре града Новог Сада за Европску престоницу културе 2021 године. Циљ овог позива, симболички названог, „Стварајмо заједно“, је креирање оригиналног и инвентивног програмског концепта и укључивање грађана и шире јавности у поступак кандидатуре. Критеријуми позива, као и све остале информације могу се пронаћи овде. Попуњене пријаве је потребно доставити на интернет адресу predlog@novisad2021.rs, најкасније до 15. маја 2015. године.

Оставите одговор