Premijer Srbije podržao kandidaturu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Vlada Srbije i njen premijer Aleksandar Vučić podržali su kandidaturu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Premijer Vučić je na sastanku sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem i predstavnicima EXIT festivala, koji su uključeni u promociju Evropske prestonice kulture 2021. godine istakao, da su za Srbiju važni projekti usmereni na razvijanje turizma, kulture i zapošljavanja mladih.

„Želimo da na svaki način pomognemo promovisanje kulture naše zemlje i u tom smislu želimo da iskoristimo kreativnost i energiju mladih ljudi koji tome mogu da doprinesu.

Zbog toga će Vlada Srbije finansijski i na svaki drugi način pomoći kandidaturi Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. i EXIT festivalu, kao važnom segmentu kulturne i omladinske ponude Grada Novog Sada“, rekao je premijer Vučić.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je istakao da je za kandidaturu Novog Sada veoma važna podrška Vlade Srbije i da će tim koji radi na organizaciji i promovisanju Novog Sada za ovaj projekat tu podršku iskoristiti na najbolji mogući način.

Ovo je prva zvanična podrška Vlade Srbije kandidaturi Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

1602_vucevic

Ostavite odgovor