Представљање пројекта Нови Сад Европска престоница културе 2021. на 22. Међународном салону књига

Објављено у категорији: Вести

Салон књига, као место сусрета писаца и читалаца, окупља делатнике из области књижевности, издаваштва, медија, научне и стручне литературе. Посебну културну вредност даје му пратећа манифестација „Дани Лазе Костића“, у оквиру које гостују писци добитници књижевних награда, преводиоци, књижевни критичари, као и књижевна награда „Лаза Костић“ – која се додељује за најбоље књижевно остварење, али и издавачки подухват, између два Салона књига.

Овогодишњи лауреат Награде „Лаза Костић“ је Миодраг Кајтез за роман „Изложба“, у издању Агоре, Нови Сад – Зрењанин. Након доделе награде, члан Градског већа за културу Вања Вученовић представио је пројекат Европска престоница културе пред многобројним посетиоцима, истакавши:

“Филм које сте погледали само је један део тога шта је урађено, а наш пут ка Европској престоници културе почео је 2011. године. Морамо да верујемо у чуда да бисмо били у прилици да иста остваримо и данас се заиста налазимо у једном пресудном тренутку, на прекретници која нашем граду може да донесе неслућене бенефите и добробит, али не само у смислу јачања културних потенцијала града, већ и у промени перцепције о значају културе у животима свих нас.“

 

tu gde sam Vanju citirao

Члан Градског већа за културу Вања Вученовић

 

Титула Европске престонице културе не доноси само културни развој, она доноси и свеукупни друштвени развој!

 

vanja kolaz

Оставите одговор