Predstavljanje projekta Novi Sad Evropska prestonica kulture 2021. na 22. Međunarodnom salonu knjiga

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Salon knjiga, kao mesto susreta pisaca i čitalaca, okuplja delatnike iz oblasti književnosti, izdavaštva, medija, naučne i stručne literature. Posebnu kulturnu vrednost daje mu prateća manifestacija „Dani Laze Kostića“, u okviru koje gostuju pisci dobitnici književnih nagrada, prevodioci, književni kritičari, kao i književna nagrada „Laza Kostić“ – koja se dodeljuje za najbolje književno ostvarenje, ali i izdavački poduhvat, između dva Salona knjiga.

Ovogodišnji laureat Nagrade „Laza Kostić“ je Miodrag Kajtez za roman „Izložba“, u izdanju Agore, Novi Sad – Zrenjanin. Nakon dodele nagrade, član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović predstavio je projekat Evropska prestonica kulture pred mnogobrojnim posetiocima, istakavši:

“Film koje ste pogledali samo je jedan deo toga šta je urađeno, a naš put ka Evropskoj prestonici kulture počeo je 2011. godine. Moramo da verujemo u čuda da bismo bili u prilici da ista ostvarimo i danas se zaista nalazimo u jednom presudnom trenutku, na prekretnici koja našem gradu može da donese neslućene benefite i dobrobit, ali ne samo u smislu jačanja kulturnih potencijala grada, već i u promeni percepcije o značaju kulture u životima svih nas.“

 

tu gde sam Vanju citirao

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović

 

Titula Evropske prestonice kulture ne donosi samo kulturni razvoj, ona donosi i sveukupni društveni razvoj!

 

vanja kolaz

Ostavite odgovor