Пракса за средњошколце на културним догађајима

Објављено у категорији: Вести

У оквиру пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе“ остварена је сарадња са Техничком школом „Милева Марић – Ајнштајн“ у Новом Саду, у оквиру које ће ученици своју праксу моћи да реализују и на културним догађајима у оквиру припреме Новог Сада за 2021. годину.

Наиме, ученици са смера Фотографије имаће прилику да волонтерски посећују и фотографишу догађаје, чиме ће додатно развијати своје вештине, стицати искуство, знање и познанства, уз могућност да се управо њихове фотографије нађу на званичним странама пројекта „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и у програмској књизи.

На састанку, којим је покренута ова сарадња, било је око 60 ученика Техничке школе „Милева Марић – Ајнштајн“, њихови професори, представници културних станица Еђшег и Свилара, Новосадског волонтерског сервиса и Сектора за развој програма у оквиру пројекта „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“.

Поред овог пројекта, Техничком школом „Милева Марић – Ајнштајн“ већ је учествовала и на пројекту „Укључи се, пронађи решење“, а који је реализован у сарадњи са ОПЕНС-ом.

Ученици Техничке школе „Милева Марић – Ајнштајн“ такође су имали и изложбу „Паркови као природно наслеђе“ у културној станици Еђшег, у оквиру пројекта Покрајинског секретаријата за образовање.

Оставите одговор