Pozorišni festival za decu na Klisi

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Počela je primena Strategije kulturnog razvoja

 

Udruženje „Vidovdanski kutak“, uz podršku Grada Novog Sada i velikog broja prijatelja, organizuje Festival kratkih pozorišnih formi za decu „Teatar na dar“. Kako najavljuju organizatori, na ovom festivalu će nastupiti 12 profesionalnih pozorišnih trupa, ali i četiri dečje dramske sekcije. Potvrđeno je učešće Pozorišta iz kofera, Teatrila, Kreativnog pogona, Pozorišta iz ranca, Vragolana, Haos animatora, Šarenih suncokreta, studija SvitacŽeljko Veseljko i Neda.
Deca će u pauzama između predstava moći da se druže sa piscima za decu, među kojima su Dragutin Beg, Tatjana Pupovac i Tatjana Obradović Podobnik, kao i da učestvuju u radionicama za izradu maski, pravljenje oblika od balona i slično. Ujedno, mališani će imati priliku i da se zabave sa Vilom Četkicom, pantomimičarima i mađioničarima, a najmlađe posetioce, uz puno zabave, očekuju i slatke nagrade, sokići, bojanke.
Želimo da istaknemo, da u skladu sa donetom Strategijom kulturnog razvoja grada Novog Sada za period 2016-2026 godine, koja usmerava da se kulturna dešavanja decentralizuju, malo udruženje sa periferije grada odvažilo se da organizuje veliki festival za decu. Ujedno, ova akcija pokazuje ogroman i značajan participativni momenat građana, kao i angažovanje mladih, kreativnih ljudi i podizanje kulturnih kapaciteta van centra grada, što su jedni od glavnih akcenata rada Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“.
Festival „Teatar na dar“ će se održati 18. i 19. marta u Sportskom centru „Slana bara“ na Klisi, a ulaz je besplatan.

Program festivala „Teatar na dar“ možete pronaći na ovom linku.

 

Ostavite odgovor