Poziv vaninstitucionalnoj sceni na obuku za pisanje projekata

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Poziv za trodnevnu stručnu obuku „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ otvoren je za sve predstavnike nevladinih organizacija iz oblasti kulture i pojedince, slobodne umetnike i zainteresovane radnike u kulturi.

S obzirom na to da su mesta ograničena, rok za prijavu je 14. oktobar, a svi zainteresovani to mogu učiniti na sledećem linku.

Obuka će se održati u periodu od 16. do 18. oktobra, a pre početka obuke proslediće se detaljan program svima koji su potvrdili svoje učešće.

Glavni cilj obuke je da se učesnici osposobe da samostalno formulišu predloge projekata i strateški ih pozicioniraju u okvire definisanih prioriteta i mera, kao i finansijskih ograničenja. Tokom obuke polaznici razvijaju veštine i stavove koji su neophodni za preuzimanje aktivne uloge u razvoju i implementaciji projekata na lokalnom i regionalnom nivou.

Obuke predstavljaju nastavak saradnje „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ sa nezavisnom i vaninstitucionalnom kulturnom i umetničkom scenom na teritoriji grada Novog Sada na razvojnim procesima, ovog puta kroz predstavljanje mogućnosti finansiranja iz fondova Evropske unije, kao i procedura apliciranja i pisanja projekata.

Obuke zajedno organizuju „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ sa Fondom „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Ostavite odgovor