Potpisan protokol o saradnji između Grada Novog Sad i Univerziteta u Novom Sadu

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Tokom zvanične posete rektoratu i razgovora između rektora Univerziteta Prof. dr Dušana Nikolića i člana Gradskog veća zaduženog za kulturu Vanje Vučenovića, izveden je zajednički zaključak da je potrebno uspostaviti čvršću saradnju između Grada Novog Sada i Univerziteta u Novom Sadu i to ne samo u oblasti obrazovanja već i u oblasti zajedničkog planiranja ukupnog društvenog, ekonomskog i kulturnog razvoja grada u celini. U razgovoru je konstatovano da živimo u vremenu u kome znanje i kreativnost imaju presudnu ulogu u stvaranju nove vrednosti, što se kasnije odražava na ukupno blagostanje čitave zajednice. Novi Sad je univerzitetski grad i grad mladih koji prvenstveno, kroz kvalitetno visoko obrazovanje, nove informacione tehnologije i razvijen preduzetnički duh, treba da se uključe u društvene tokove i preuzmu deo odgovornosti za napredak zajednice u kojoj žive.

Sastanku je prisustvovao Programski direktor projekta Novi Sad 2021 Prof. dr Momčilo Bajac koji je pozvao rektora Univerziteta da se ova visoka školska institucija sa svim svojim kapacitetima aktitvno uključi u projekat Evropske prestonice kulture. Tim povodom Univerzitet u Novom Sadu uključiće se u Univerzitetsku mrežu evropskih prestonica kulture čime će se unaprediti međuuniverzitetska saradnja u kontekstu projekata, u vezi sa kanditaturom Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture.

 

potpisivanje1

Rektor Univerziteta Prof. dr Dušan Nikolić i član Gradskog veća zadužen za kulturu Vanja Vučenović

 

Na kraju sastanka dogovoreno je da se sačini Protokol o saradnji Grada Novog Sada i Univerziteta u Novom Sadu u kome bi u okviru nadležnosti Grada i Univerziteta bili uspostavljeni različiti oblici saradnje od obostranog interesa.

Danas su, kao rezultat toga, u Svečanoj sali Gradske kuće, u 10 časova, člana Gradskog veća zadužen za kulturu Vanja Vučenović i rektor Univerziteta Prof. dr Dušan Nikolić potpisali Protokol o saradnji.

Ostavite odgovor