Потписан протокол о сарадњи између Града Новог Сад и Универзитета у Новом Саду

Објављено у категорији: Вести

Током званичне посете ректорату и разговора између ректора Универзитета Проф. др Душана Николића и члана Градског већа задуженог за културу Вање Вученовића, изведен је заједнички закључак да је потребно успоставити чвршћу сарадњу између Града Новог Сада и Универзитета у Новом Саду и то не само у области образовања већ и у области заједничког планирања укупног друштвеног, економског и културног развоја града у целини. У разговору је констатовано да живимо у времену у коме знање и креативност имају пресудну улогу у стварању нове вредности, што се касније одражава на укупно благостање читаве заједнице. Нови Сад је универзитетски град и град младих који првенствено, кроз квалитетно високо образовање, нове информационе технологије и развијен предузетнички дух, треба да се укључе у друштвене токове и преузму део одговорности за напредак заједнице у којој живе.

Састанку је присуствовао Програмски директор пројекта Нови Сад 2021 Проф. др Момчило Бајац који је позвао ректора Универзитета да се ова висока школска институција са свим својим капацитетима актитвно укључи у пројекат Европске престонице културе. Тим поводом Универзитет у Новом Саду укључиће се у Универзитетску мрежу европских престоница културе чиме ће се унапредити међууниверзитетска сарадња у контексту пројеката, у вези са кандитатуром Новог Сада за Европску престоницу културе.

 

potpisivanje1

Ректор Универзитета Проф. др Душан Николић и члан Градског већа задужен за културу Вања Вученовић

 

На крају састанка договорено је да се сачини Протокол о сарадњи Града Новог Сада и Универзитета у Новом Саду у коме би у оквиру надлежности Града и Универзитета били успостављени различити облици сарадње од обостраног интереса.

Данас су, као резултат тога, у Свечаној сали Градске куће, у 10 часова, члана Градског већа задужен за културу Вања Вученовић и ректор Универзитета Проф. др Душан Николић потписали Протокол о сарадњи.

Оставите одговор