Izložba fotografija „Postcards from Paradise“

Objavljeno u kategoriji: Vesti

„Postcards from Paradise“ naziv je izložbe fotografija autorke Duške Malešević koja će biti otvorena 1. juna u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada. Realizaciju izložbe podržali su Fondacija „Novi Sad 2021“ i Fondacija „Valeta 2018“.

Pored autorke Duške Malešević, izložbu će 1. juna od 19:30 časova otvoriti Milica Vukadinović, predstavnica sektora za međunarodnu saradnju Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture”, Kaldon Merćia (Caldon Mercieca), predstavnik Fondacije „Valeta 2018” i menadžer vodećeg infrastrukturnog projekta Valetta Design Cluster, kao i Miljana Kozarov, pomoćnik direktora Kulturnog centra Novog Sada.

Ova slikovita foto-reportaža biće otvorena za javnost do 16. juna.

Kroz izložbu autorka otkriva Maltu kroz lične, svakodnevne doživljaje koje je prikupila o ovom arhipelagu.

„Duška Malešević nije uhvatila nijedan slikoviti aspekt, ona se ne nalazi na plaži, ne pije kafu na trgu, ne pluta na vodi. Umesto toga, ona je sakrivena negde iza ugla, viri preko krovova, na pragu odškrinutih vrata – to je njen raj”- ovako sumira izložbu “Postcards from Paradise“ Lavinija Kolodel, istoričarka umetnosti iz Rima.

 

O autorki:

Duška Malešević je rođena u Novom Sadu. Pre 23 godine je prvi put otišla na Maltu. Od tada je živela u Valeti, Sidneju i Rimu, gde je magistrirala psihologiju Umetnosti na La Sapienza Univerzitetu. Trenutno živi i radi između Valete i Berlina i bavi se dokumentarnom, savremenom urbanom i minimalnom fotografijom.

Autorka 2016. godine izdaje knjigu fotografija “Postcards from Paradise“ koja je prvi put prezentovana publici u Rimu. Knjiga je iste godine osvojila „Honorable Mention“ (International Photography Awards).

Na Bijenalu u Veneciji 2017. godine tri njene fotografije bile su deo poglavlja „Znakovi“ u katalogu Malteškog paviljona.

Ostavite odgovor