Изложба фотографија „Postcards from Paradise“

Објављено у категорији: Вести

„Postcards from Paradise“ назив је изложбе фотографија ауторке Душке Малешевић која ће бити отворена 1. јуна у Ликовном салону Културног центра Новог Сада. Реализацију изложбе подржали су Фондација „Нови Сад 2021“ и Фондација „Валета 2018“.

Поред ауторке Душке Малешевић, изложбу ће 1. јуна од 19:30 часова отворити Милица Вукадиновић, представница сектора за међународну сарадњу Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе”, Калдон Мерћиа (Caldon Mercieca), представник Фондације „Валета 2018” и менаџер водећег инфраструктурног пројекта Valetta Design Cluster, као и Миљана Козаров, помоћник директора Културног центра Новог Сада.

Ова сликовита фото-репортажа биће отворена за јавност до 16. јуна.

Кроз изложбу ауторка открива Малту кроз личне, свакодневне доживљаје које је прикупила о овом архипелагу.

„Душка Малешевић није ухватила ниједан сликовити аспект, она се не налази на плажи, не пије кафу на тргу, не плута на води. Уместо тога, она је сакривена негде иза угла, вири преко кровова, на прагу одшкринутих врата – то је њен рај”- овако сумира изложбу “Postcards from Paradise“ Лавинија Колодел, историчарка уметности из Рима.

 

О ауторки:

Душка Малешевић је рођена у Новом Саду. Пре 23 године је први пут отишла на Малту. Од тада је живела у Валети, Сиднеју и Риму, где је магистрирала психологију Уметности на La Sapienza Универзитету. Тренутно живи и ради између Валете и Берлина и бави се документарном, савременом урбаном и минималном фотографијом.

Aуторка 2016. године издаје књигу фотографија “Postcards from Paradise“ која је први пут презентована публици у Риму. Књига је исте године освојила „Honorable Mention“ (International Photography Awards).

На Бијеналу у Венецији 2017. године три њене фотографије биле су део поглавља „Знакови“ у каталогу Малтешког павиљона.

Оставите одговор