Плзењ и Монс – Европске престонице културе 2015

Објављено у категорији: Вести

За градове Плзењ (Чешка) и Монс (Белгија) ускоро почиње реализација пројеката који су брижљиво спремани последњих пет година. Овогодишње престонице културе, као што је то био случај и са прошлим, приређују свечане церемоније отварања.

Плзењ је припремио тродневни програм који започиње загревањем у петак 16. јануара, док се сама церемонија отварања одвија у суботу 17. јануара. Церемонија је подељена у два дела – The Streams (Токови) и The Symphony of Bells (Симфонија звона), и пратиће је изложбе, концерти и други догађи. Трећи дан под називом Enjoy Plzen! (Уживајте у Плзењу!) посвећен је упознавању града.

За више информација о догађају, посетите званичну интернет страницу пројекта Плзењ 2015.

yves-vasseur5Монс је за отварање 24. јануара припремио фешту која почиње у 18ч и траје читаву ноћ! Фешта је осмишљена да се кроз њу шета од једне до друге тачке, без посебне маршутe, тако да имате времена да видите све догађаје!

Од 30 догађаја 3 су у фиксно време: Concerto de Public (јавни концерт) + Envolée Chromatique (Хроматски лет) + Electronight (Електроноћ) које организује Pure FM + ватромет.

За више информација, посетите званичан сајт Монс 2015.

Оставите одговор