„Plants AiR“ program: umetnica iz Slovačke dolazi na jesen u Novi Sad

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Novi Sad će ove jeseni ugostiti slovačku umetnicu Andreu Kalinovu koja će boraviti u našem gradu u okviru programa „Plants AiR“ Fondacije „Novi Sad 2021“.

Andrea je odabrana u okviru otvorenog konkursa za umetnike koji se bave novim medijima (digitalnom umetnošću, instalacijama, fotografijom, virtuelnom umetnošću…) koji su raspisali naši partneri iz K.A.I.R. Košice Artist in Residence.

Tokom dvomesečne posete Novom Sadu, u oktobru i novembru ove godine, Andrea će zajedno sa lokalnim umetnicima raditi na projektu osnaživanja kulturnih stanica i pronalaženja načina za približavanje kulturnih stanica lokalnoj zajednici. Uz interakciju sa građanima, Andrea će doprineti da kulturne stanice postanu ključni element razvoja dinamike grada kroz umetničke intervencije.

Andrea Kalinova (Andrea Kalinová) dolazi iz Bratislave, završila je doktorske studije na Akademiji lepih umetnosti i dizajna, bavi se fotografijom, a doktorirala je na tezi: „Umetničke strategije kao metode zaštite ugroženih spomenika arhitekture“.

Ova rezidencija se sprovodi uz upotrebu javnih sredstava Slovačkog umetničkog saveta.

Ostavite odgovor