„Plants AiR“ програм: уметница из Словачке долази на јесен у Нови Сад

Објављено у категорији: Вести

Нови Сад ће ове јесени угостити словачку уметницу Андреу Калинову која ће боравити у нашем граду у оквиру програма „Plants AiR“ Фондације „Нови Сад 2021“.

Андреа је одабрана у оквиру отвореног конкурса за уметнике који се баве новим медијима (дигиталном уметношћу, инсталацијама, фотографијом, виртуелном уметношћу…) који су расписали наши партнери из K.A.I.R. Košice Artist in Residence.

Током двомесечне посете Новом Саду, у октобру и новембру ове године, Андреа ће заједно са локалним уметницима радити на пројекту оснаживања културних станица и проналажења начина за приближавање културних станица локалној заједници. Уз интеракцију са грађанима, Андреа ће допринети да културне станице постану кључни елемент развоја динамике града кроз уметничке интервенције.

Андреа Калинова (Andrea Kalinová) долази из Братиславе, завршила је докторске студије на Академији лепих уметности и дизајна, бави се фотографијом, а докторирала је на тези: „Уметничке стратегије као методе заштите угрожених споменика архитектуре“.

Ова резиденција се спроводи уз употребу јавних средстава Словачког уметничког савета.

Оставите одговор