„Planting Partnerships“ – konferencija za izgradnju novih partnerstava

Objavljeno u kategoriji: Vesti

„Planting Partnerships“ naziv je konferencije koju Fondacija „Novi Sad 2021“ organizuje u cilju izgradnje novih partnerstava.

U prvom delu konferencije koja se održava od 4. do 7. novembra održaće se Danube AiR sastanak u okviru kojeg će predstavnici rezidencijalnih programa iz zemlje i inostranstva podeliti znanja i praktične savete.

Pet predstavnika rezidencijalnih programa iz Dunavskog regiona srešće se sa predstavnicima rezidencijalnih programa iz Novog Sada i Beograda i tokom dva dana kroz zajedničke sastanke baviće se temom organizacije uspešnog rezidencijalnog programa u okviru koje će se razmatrati finansije, odnos sa umetnicima, osmišljavanje koncepta rezidencija, upravljanje prostorima, promocija rezidencija.

Predstavnici rezidencijalnih programa iz Dunavskog regiona susrešće se sa predstavnicima Likovnog kruga, umetničke kolonije na Petrovaradinskoj tvrđavi. Cilj ovog susreta je da saradnici iz inostranstva, kao iskusni organizatori rezidancijalnih programa, daju predloge za veće aktiviranje Likovnog kruga u rezidencijalni program.

Drugi deo programa „Planting Partnerships“ konferencije održava se od 26. do 29. novembra i biće posvećen povezivanju ustanova iz Novog Sada sa partnerima iz Evrope kako bi zajednički razvijali projektne ideje i aplicirali za fondove Evropske unije u cilju podsticanja saradnji i internacionalizacije kulture, što su ujedno i važni ciljevi Fondacije „Novi Sad 2021“.

Ustanove kulture radiće jedan na jedan sa svojim partnerima i drugog dana konferencije, predstaviće rezultate rada i planirane saradnje timu Fondacije.

 

Ostavite odgovor