„Planting Partnerships“ – конференција за изградњу нових партнерстава

Објављено у категорији: Вести

„Planting Partnerships“ назив је конференције коју Фондација „Нови Сад 2021“ организује у циљу изградње нових партнерстава.

У првом делу конференције која се одржава од 4. до 7. новембра одржаће се Danube AiR састанак у оквиру којег ће представници резиденцијалних програма из земље и иностранства поделити знања и практичне савете.

Пет представника резиденцијалних програма из Дунавског региона срешће се са представницима резиденцијалних програма из Новог Сада и Београда и током два дана кроз заједничке састанке бавиће се темом организације успешног резиденцијалног програма у оквиру које ће се разматрати финансије, однос са уметницима, осмишљавање концепта резиденција, управљање просторима, промоција резиденција.

Представници резиденцијалних програма из Дунавског региона сусрешће се са представницима Ликовног круга, уметничке колоније на Петроварадинској тврђави. Циљ овог сусрета је да сарадници из иностранства, као искусни организатори резиданцијалних програма, дају предлоге за веће активирање Ликовног круга у резиденцијални програм.

Други део програма „Planting Partnerships“ конференције одржава се од 26. до 29. новембра и биће посвећен повезивању установа из Новог Сада са партнерима из Европе како би заједнички развијали пројектне идеје и аплицирали за фондове Европске уније у циљу подстицања сарадњи и интернационализације културе, што су уједно и важни циљеви Фондације „Нови Сад 2021“.

Установе културе радиће један на један са својим партнерима и другог дана конференције, представиће резултате рада и планиране сарадње тиму Фондације.

 

Оставите одговор