Одабран кандидат за резиденцијални програм у Кошицама

Објављено у категорији: Вести

Млада новосадска визуелна уметница Ивана Чавић одабрана је да у оквиру програма размене Plants AiR који Фондација „Нови Сад 2021“ реализује у сарадњи са резиденцијалним програмом KAIR (Kosice Artist in Residence) из Кошица, управо у овом словачком граду реализује своју уметничку резиденцију овог пролећа.

Уметнички резиденцијални програм у Кошицама трајаће приближно два месеца у периоду од 1. маја до 30. јуна 2018. године. За то време уметница ће имати прилику да учествује у креирању in situ дела у сарадњи са локалним уметницима.

Ивана Чавић дипломирала је на Академији уметности у Новом Саду и веома је активна млада визуелна уметница која је до сада имала две самосталне изложбе у Новом Саду, учествовала је на бројним групним изложбама, као и пројектима међународне размене у земљи и иностранству.

Ивана Чавић један је од три кандидата које је стручни жири Фондације „Нови Сад 2021“ препоручио за резиденцијални програм партнерима из организације KAIR, док је одлуку о одабиру уметника донео тим из Кошица који ће угостити и водити нашу уметницу кроз овај резиденцијални програм.

Оставите одговор