Odabran kandidat za rezidencijalni program u Košicama

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Mlada novosadska vizuelna umetnica Ivana Čavić odabrana je da u okviru programa razmene Plants AiR koji Fondacija „Novi Sad 2021“ realizuje u saradnji sa rezidencijalnim programom KAIR (Kosice Artist in Residence) iz Košica, upravo u ovom slovačkom gradu realizuje svoju umetničku rezidenciju ovog proleća.

Umetnički rezidencijalni program u Košicama trajaće približno dva meseca u periodu od 1. maja do 30. juna 2018. godine. Za to vreme umetnica će imati priliku da učestvuje u kreiranju in situ dela u saradnji sa lokalnim umetnicima.

Ivana Čavić diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i veoma je aktivna mlada vizuelna umetnica koja je do sada imala dve samostalne izložbe u Novom Sadu, učestvovala je na brojnim grupnim izložbama, kao i projektima međunarodne razmene u zemlji i inostranstvu.

Ivana Čavić jedan je od tri kandidata koje je stručni žiri Fondacije „Novi Sad 2021“ preporučio za rezidencijalni program partnerima iz organizacije KAIR, dok je odluku o odabiru umetnika doneo tim iz Košica koji će ugostiti i voditi našu umetnicu kroz ovaj rezidencijalni program.

Ostavite odgovor