Нови Сад на дан слепих гледа очима срца

Објављено у категорији: Вести

Међународни дан слепих и слабовидих, 15. октобар, у Новом Саду обележава се у оквиру програма под називом „Очи срца“ програмима који ће бити организовани током целом дана на неколико локација у граду који ће кулминирати вечерњим концертом у Синагоги, а чији је циљ да ову тему стави у фокус и приближи је нашим суграђанима.

Током 15. октобра биће реализовано више дневних програма на неколико локација у граду (Студентски трг, плато Спенса, Трг слободе) конципираних кроз музички и драмски програм, уз пројекцију филма о пијанисти Угљеши Бркљачу редитеља Душана Милетића. Учесници уметничких перформанса на ових неколико градских локација биће дуо Богданов и Драган Јајић Владисављев са екипом „Креативног погона”. 

Централни догађај је вечерњи концерт у Синагоги, на коме ће, поред Угљеше Бркљача учествовати и пијанисти Петра Спасојевић, Рита Кинка, Ратимир Мартиновић, виолончелиста Марко Милетић, кларинетиста Александар Тасић, гудачки квартет „ТАЈЈ“ и гудачки оркестар „Камерата Академика“, који ће, као знак подршке слепим и слабовидим, свирати са повезом на очима. Концерт ће почети у 19 часова. Улаз на концерт ће бити омогућен уз донацију за повез, а прикупљена средства биће употребљена за едукацију слепих и слабовидих особа у кретању градом и набавку паса водича.  

Иза идеје о организацији програма „Очи срца“ стоје организације „NeoplantArt“ и Академија уметности у Новом Саду, а програм се реализује уз подршку Фондације „Нови Сад 2021“.

Оставите одговор