Позив ванинституционалној сцени на обуку за писање пројеката

Објављено у категорији: Вести

Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ позива представнике невладиних организација из области културе и појединце, слободне уметнике и заинтересоване раднике у култури да се пријаве на тродневну стручну обуку „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“, која ће се одржати у периоду од 13. до 15. марта, а која се реализује у сарадњи са Фондом „Европски послови“ Аутономне покрајине Војводине.
Број учесника је ограничен, те најкасније до 6. марта потврдите своје учешће слањем имејла на адресу: djula.ribar@ns2021.rs. Уз потврду наведите и следеће податке:

• Име и презиме
• Организација у којој сте запослени
• Број телефона
• Емаил адреса
• Знање енглеског језика (оцена од 1 до 5)
• Искуство на ЕУ пројектима (да / не)

Главни циљ обуке је да се учесници оспособе да самостално формулишу предлоге пројеката и стратешки их позиционирају у оквире дефинисаних приоритета и мера, као и финансијских ограничења. Током обуке полазници развијају вештине и ставове који су неопходни за преузимање активне улоге у развоју и имплементацији пројеката на локалном и регионалном нивоу.

Обуке представљају наставак сарадње Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ са ванинституционалном културном и уметничком сценом Новог Сада на развојним процесима, овог пута кроз представљање могућности финансирања из фондова Европске уније, као и процедура аплицирања и писања пројеката.

Оставите одговор