Novosadski volonterski servis na Sajmu volontiranja

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Ukoliko ste voljni da, kroz volonterski rad pružite podršku zajednici, ali i napredujete na profesionalnom i ličnom planu, steknete nova i velika iskustva, i upoznate se sa radom Novosadskog volonterskog servisa, onda je drugi po redu Sajam volontiranja pod nazivom „Volontiranje u zajednici“ pravo mesto za vas. Održaće se u četvrtak, 14. marta od 10 sati u holu Filozofskog fakulteta.
Manifestacija je otvorenog tipa i namenjena je svim akademcima Univerziteta u Novom Sadu i drugim Novosađanima kako bi imali priliku da se na jednom mestu upoznaju sa velikim brojem organizacija i njihovim volonterskim programima, projektima i pozicijama koje su otvorene tokom godine u našem gradu. Jedan od izlagača na ovom specifičnom sajmu biće i Novosadski volonterski servis.

Prema rečima rukovodioca programa Novosadskog volonterskog servisa, Vojislava Prkosovačkog, ovaj sajam je takođe i sjajna prilika da se prikupe informacije i uspostave kontakti sa predstavnicima organizacija ali i steknu značajna poznanstva.
„Sajam je prostor na kojem će organizatori volontiranja, udruženja, ustanove i institucije moći da predstave svoje raznovrsne volonterske programe u sektorima zaštite životne sredine, mladih, socijalne zaštite i zdravlja. Volonteri će moći da prepoznaju nove opcije za učenje, sticanje iskustva i širenje dobrog raspoloženja. Takođe, biće u mogućnosti da čuju iskustva starijih volontera.
Ovom značajnom manifestacijom Fakultet, kao stecište mladih ljudi, njihovih ideja i znanja, otvara se prema zajednici“, ističe Prkosovački.

Sajam volontiranja organizuje Centar za podršku studentima Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu u saradnji sa Novosadskim volonterskim servisom.
Podsetimo, u 2017. godini, otvoren je Novosadski volonterski servis čiji je cilj razvijanje jedinstvenog lokalnog servisa za volonterske aktivnosti. Baza servisa broji preko 600 volontera, u okviru servisa podržano je 50 volonterskih projekata, a samo u toku 2018. godine uloženo je više od 3000 volonterskih sati.

Ostavite odgovor