Новосадски волонтерски сервис на Сајму волонтирања

Објављено у категорији: Вести

Уколико сте вољни да, кроз волонтерски рад пружите подршку заједници, али и напредујете на професионалном и личном плану, стекнете нова и велика искуства, и упознате се са радом Новосадског волонтерског сервиса, онда је други по реду Сајам волонтирања под називом „Волонтирање у заједници“ право место за вас. Одржаће се у четвртак, 14. марта од 10 сати у холу Филозофског факултета.
Манифестација је отвореног типа и намењена је свим академцима Универзитета у Новом Саду и другим Новосађанима како би имали прилику да се на једном месту упознају са великим бројем организација и њиховим волонтерским програмима, пројектима и позицијама које су отворене током године у нашем граду. Један од излагача на овом специфичном сајму биће и Новосадски волонтерски сервис.

Према речима руководиоца програма Новосадског волонтерског сервиса, Војислава Пркосовачког, овај сајам је такође и сјајна прилика да се прикупе информације и успоставе контакти са представницима организација али и стекну значајна познанства.
„Сајам је простор на којем ће организатори волонтирања, удружења, установе и институције моћи да представе своје разноврсне волонтерске програме у секторима заштите животне средине, младих, социјалне заштите и здравља. Волонтери ће моћи да препознају нове опције за учење, стицање искуства и ширење доброг расположења. Такође, биће у могућности да чују искуства старијих волонтера.
Овом значајном манифестацијом Факултет, као стециште младих људи, њихових идеја и знања, отвара се према заједници“, истиче Пркосовачки.

Сајам волонтирања организује Центар за подршку студентима Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду у сарадњи са Новосадским волонтерским сервисом.
Подсетимо, у 2017. години, отворен је Новосадски волонтерски сервис чији је циљ развијање јединственог локалног сервиса за волонтерске активности. База сервиса броји преко 600 волонтера, у оквиру сервиса подржано је 50 волонтерских пројеката, а само у току 2018. године уложено је више од 3000 волонтерских сати.

Оставите одговор