Počeo projekat „Novi Sad – Grad ljubaznosti“

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Održani prvi seminari u okviru projekta „Novi Sad – Grad ljubaznosti“.

Projekat „Novi Sad – Grad ljubaznosti“ pokrenut je u cilju pospešivanja poslovne komunikacije i asertivnosti novosadskih javnih službenika. Projektom su obuhvaćeni radnici u kulturi, turizmu i ugostiteljstvu, taksisti, vozači javnog saobraćaja, radnici na šalterima, pripadnici policije, prodavci koji će kroz posebno isplaniran set edukativnih seminara postati ambasadori tzv. „novosadske ljubaznosti“.

Imajući u vidu da je Novi Sad 2021. godine nosilac projekta Evropska prestonica kulture i samim tim već sada postaje zanimljiva kulturno-turistička destinacija, ideja projekta je da u fokus stavi dobro poznatu novosadsku srdačnost, neposrednost i otvorenost, učini je vidljivijom, prepoznatljivijom i produbi je.

 

  

 

Prva faza projekta otpočela je ove nedelje seminarom na temu „Komunikacija sa teškim strankama’’ u kulturnim stanicama Svilara i Eđšeg. U okviru prve faze biće održano ukupno 30 seminara o temama vezanim za poslovnu kulturu i ophođenje za oko 600 zaposlenih u institucijama kulture, gradskim organima, javnim preduzećima, taksi službama i ugostiteljskim objektima. Treninge realizuje Vera Dunjić, diplomirani psiholog i trener za poslovne komunikacije.

Paralelno sa edukativnim segmentom projekta, studenti poslovne psihologije Fakulteta „Dr Lazar Vrkatić“ uz mentorstvo prof. dr Željke Bojanić realizuju istraživanja o nivou poslovne kulture i ljubaznosti koji će poslužiti kao reper za proveru rezultata projekta.

Očekivani rezultati projekta „Novi Sad – Grad ljubaznosti“:

-Osnaživanje i podrška ustanovama kulture da na pravi način predstave kulturnu ponudu i učine je dostupnijom i prijemčivijom;

-Stvaranje funkcionalne komunikološke mreže između direktnih i indirektnih aktera koji doprinose kulturnoj ponudi grada;

-Podizanje standarda ophođenja prema široj zajednici i gostima Novog Sada;

-Razvijanje svesti o važnosti kulture ophođenja u široj javnosti;

-Razvijanje brenda grada Novog Sada kao ljubaznog grada.

U narednom periodu projektom će biti kreirane tzv. „Zone ljubaznosti“, a kroz različite mehanizme biće organizovan izbor za najljubaznijeg prodavca, taksistu itd, u šta će biti uključeni svi Novosađani, i na taj način širiće se priča o važnosti asertivne komunikacije, otvorenosti i ljubaznog ophođenja.

Projekat „Novi Sad – Grad ljubaznosti“ realizuje udruženje „Zona ljubaznosti“ u saradnji sa Fakultetom za pravne i poslovne studije „Dr Lazar Vrkatić“ uz podršku „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“.

 

Ostavite odgovor