Novi Sad – Tango grad: Beltango kvintet u Katoličkoj porti

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Ples koji se igra po osećaju, koji ne obavezuje koreografija, a greške nema. Ples koji se igra širom sveta i može da ga igra svako – duh tanga šesti put je u Novom Sadu u okviru međunarodnog festivala „Novi Sad – Tango grad“.

Svojevrstan podijum za ples biće Katolička porta gde će 16. avgusta nastupiti svetski poznat „Beltango kvintet“ iz Beograda, koji obeležava 20 godina postojanja.

Novi Sad ima tu čast da se našao na listi gradova u okviru njihove evropske turneje, a koncert zajedno organizuju „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ i udruženje „Todo Tango“, koje se već 13 godina bavi promocijom argentinske kulture i tanga.

Osim nastupa na brojnim, svetskim festivalima u Evropi, ali i Kanadi i Argentini, o kvalitetu „Beltango kvinteta“ govori i činjenica da je jedini evropski tango orkestar koji je Ministarstvo kulture Buenos Ajresa, grada iz kog je tango potekao, pozvalo da nastupi na Svetskom festivalu tanga, najvećem festivalu tog tipa u svetu.

Njihov repertoar karakteriše raznolikost, a tome će doprineti i argentinski tango maestrosi Natalija Lavandeira i Roberto Reis, koji će se pridružiti „Beltango kvintetu“ čije su bravure imali čast da vide ljubitelji tango plesa od Buenos Ajresa, preko Karnegi hola, holivudske scene do londonskog Kovent Gardena i Moskve.

Pored ovog koncerta, koji je kruna ovogodišnjeg festivala „Novi Sad – Tango grad“,  udruženje „Todo Tango“ od 15. do 18. avgusta pripremilo je još 13 besplatnih događaja koji će Novosađanima dočarati argentinsku kulturu i umetnost, poput predavanja, plesnih večeri, dok će festival u velikom stilu zatvoriti plesno veče „Zagrli nebo“ na terasi Petrovaradinske tvrđave.

Ostavite odgovor