Нови Сад – Танго град: Белтанго квинтет у Католичкој порти

Објављено у категорији: Вести

Плес који се игра по осећају, који не обавезује кореографија, а грешке нема. Плес који се игра широм света и може да га игра свако – дух танга шести пут је у Новом Саду у оквиру међународног фестивала „Нови Сад – Tанго град“.

Својеврстан подијум за плес биће Католичка порта где ће 16. августа наступити светски познат „Белтанго квинтет“ из Београда, који обележава 20 година постојања.

Нови Сад има ту част да се нашао на листи градова у оквиру њихове европске турнеје, а концерт заједно организују „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и удружење „Тодо Танго“, које се већ 13 година бави промоцијом аргентинске културе и танга.

Осим наступа на бројним, светским фестивалима у Европи, али и Канади и Аргентини, о квалитету „Белтанго квинтета“ говори и чињеница да је једини европски танго оркестар који је Министарство културе Буенос Ајреса, града из ког је танго потекао, позвало да наступи на Светском фестивалу танга, највећем фестивалу тог типа у свету.

Њихов репертоар карактерише разноликост, а томе ће допринети и аргентински танго маестроси Наталија Лавандеира и Роберто Реис, који ће се придружити „Белтанго квинтету“ чије су бравуре имали част да виде љубитељи танго плеса од Буенос Ајреса, преко Карнеги хола, холивудске сцене до лондонског Ковент Гардена и Москве.

Поред овог концерта, који је круна овогодишњег фестивала „Нови Сад – Танго град“,  удружење „Тодо Танго“ од 15. до 18. августа припремило је још 13 бесплатних догађаја који ће Новосађанима дочарати аргентинску културу и уметност, попут предавања, плесних вечери, док ће фестивал у великом стилу затворити плесно вече „Загрли небо“ на тераси Петроварадинске тврђаве.

Оставите одговор