Fondacija „Novi Sad 2021“ u pripremama za novogodišnji doček

Objavljeno u kategoriji: Vesti, Nova godina 2018

Novi Sad, Evropska prestonica kulture za 2021. godinu, u novogodišnjoj noći promeniće svoj izgled uz pomoć svetlosno-vizuelne produkcije, najavljeno je danas na konferenciji za novinare održane u Gradskoj kući u Novom Sadu. Umetnički koncept dočeka predstojeće 2018. godine poveren je autorskom timu reditelja, scenografa, dizajnera svetla i video-umetnika pred kojima je zadatak da u novogodišnjoj noći oživi centar Novog Sada. Rediteljka umetničkog koncepta, Margaret Taboroši zadužena je da režira ovaj vizuelni performans, za magiju svetlosnih efekata biće zadužena Milica Stojšić, a specijalno dizajniran vatromet samo za Novi Sad i prve minute nove godine prirediće lično princ Đorđe Karađorđević i Majk Knoks, koji ukrašavaju neba širom sveta.

Fondacija „Novi Sad 2021“ kao organizator predstojeće novogodišnje proslave pokloniće Novosađanima i gostima Novog Sada doček sa najraznovrsnijim umetničkim programom, kada će na četiri lokacije nastupiti više od 50 izvođača. Na glavnom novosadskom trgu nastupiće velikani domaće i regionalne scene: „Plavi orkestar“, S.A.R.S. i Darko Rundek, dok nas na Trgu republike očekuju koncerti bendova najrazličitijih žanrova, od tamburice do džeza, ali i veliki broj animatora, akrobata i žonglera. Muzičku čaroliju na Trgu republike obojiće i lokalni autentični restorani sa svojom gastronomskom ponudom, kao i lokalni proizvođači zanatskog piva i domaćih pića sa Fruške gore. Ljubitelji elektronske muzike uživaće i ove godine uz neke od najboljih domaćih i stranih izvođača u Studiju M i to na dve bine, dok će bajkovita Ledena šuma u Dunavskom parku biti zimska radost za najmlađe uz poseban dnevni program s animatorima, nastupima dečjih horova i brojnim drugim sadržajima.

U okviru realizacije projekta dočeka 2018. godine, Fondacija „Novi Sad 2021“ za sugrađane priprema sadržajno bogat program, ali sa zadatkom da u međusektorskoj saradnji kroz simbiozu mašte, pokreta i savremene scenske tehnike, poveže muziku i vizuelne umetnosti, di-džejing i vi-džejing, dizajn svetla i zvuka, rediteljske i filmske sposobnosti pojedinaca, ali i institucija.

– Koncept smo kreirali vođeni vizijom da će spoj različitosti sektora, žanrova, pripadnosti, porekla, te znanja i veština, predstaviti interkulturalnost kao suštinsku vrednost Novog Sada. Upravo će ovaj spoj objediniti proces kreiranja i produkcije savršenog novogodišnjeg doživljaja za sve naše sugrađane i goste iz regiona – istakao je Nemanja Milenković, direktor Fondacije „Novi Sad 2021“.

Cilj Fondacije „Novi Sad 2021“ je da uvođenjem novih svetskih trendova u domaćoj kreativnoj industriji postavlja nove standarde u realizaciji događaja i bude primer dobre prakse za sve aktere na našoj sceni.

 

Ostavite odgovor