Музички пут око света у Еђшегу

Објављено у категорији: Вести

Културна станица Еђшег наставља са својим првим продукцијским пројектом – Pocket Globe циклусима. Пето издање такозваних музичких екскурзија, поред представљања музичара, који и овог пута доносе фузију различитих звукова, обухватиће и радионицу „Just listen/Само слушај“.

Радионицу на тему музике, импровизације и медитације, која ће бити одржана 21. фебруара од 18 сати у Еђшегу (Антона Чехова 4) предводиће Daniel More, талентовани музичар, контрабасиста и импровизатор који као „freelancer” плови водама класике и џеза, спреман да подели сазнања о новооткривеним музичким правцима. Циљ радионице је да се креира простор где ће учесници (како почетници тако и професионални музичари) моћи да уживају и истражују музику као вид комуникације и само-изражавања, унапређујући своје вештине слушања, импровизовања и концентрације. Радионица је отворена за све и улаз је бесплатан.

Daniel More ће већ сутрадан, 22. фебруар, од 20.21 час, приказати своје умеће стварања и уживања у музици, на концерту младог новосадског импро/џез триа Лављи Дани Дима, чији је Море члан. Овај трио држи се неписаног правила да је све подложно импровизацији. Музика коју стварају на тај, специфичан начин им помаже да упознају једни друге и лакше разумеју намере, емоције и жеље једни других. Поред Даниела који свира контрабас, трио чине Димитрије Јаковљевић на електричној гитари и Лав Ковач на бубњевима. Цена улазнице је 300 динара, а можете је пронаћи на продајним местима Gigs tix-а или путем интернет странице.

У недељу у Еђшег стиже састав који са готово научном посвећеношћу изучава, а потом и интерпретира сефардску музику, успешно комбинујући балканске, јеврејско-шпанске, отоманско-турске и арапске музичке традиционалне композиције подмлађујући их импровизацијама. У питању је група музичара Shira U’tfila која ће у оквиру Pocket Globe циклуса наступити 23. фебруара са почетком у 20.21 час. Цена улазнице је 300 динара, а можете је пронаћи на продајним местима Gigs tix-а или путем интернет странице.

Све информације о догађају можете пронаћи и на facebook event-u.

Pocket Globe – џепне музичке екскурзије покренуте су у септембру 2019. године, као један од првих продукцијских пројеката културне станице Еђшег са жељом да се промовише некомерцијални звук и велика имена актуелне светске музичке сцене, када говоримо о етно, џез и експерименталној музици, а који доносе спој различитих нација, култура, музике, инструмената.

Оставите одговор