Šetnje kroz nasleđe u septembru otkrivaju tajne Sremskih Karlovaca

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Kako izgledaju kuće i dvorišta Karlovčana i koje priče kriju? Ovo kulturno bogatstvo otkriće šetnja „Moja karlovačka priča“ u okviru projekta „Šetnje kroz nasleđe“.

Društvo za negovanje tradicije i razvoja Sremskih Karlovaca, koje je i pokrenulo projekat „Moja karlovačka priča“ poziva sve zainteresovane da doprinesu ovom projektu, te da na mejl adresu tradicijakarlovci@gmail.com pošalju svoje priče, sećanja vezana za Sremske Karlovce. Video poruke treba da budu trajanja do 2 minuta, a pisane poruke treba da sadrže do 10 ključnih reči koje ih asociraju na Karlovce.

Rok za slanje ovih materijala je 15.avgust, a prispeli zapisi biće prikazani na kraju šetnji u Zavičajnoj zbirci u Sremskim Karlovcima.

U subotu, 7. septembra u 15 časova „Moja karlovačka priča“ po prvi put otvoriće vrata dve privatne kuće, čiji će vlasnici podeliti lična sećanja, zanimljive anegdote, lične predmete i fotografije i ukazati na kulturnu raznolikost Sremskih Karlovaca. Posetioci će moći i da probaju neke od karlovačkih autentičnih slatkiša!

Prva šetnja se organizuje 07. septembra 2019. u 15 časova, a sastanak je u dvorištu Društva za negovanje tradicija i razvoj Sremskih Karlovaca u Ulici Patrijarha Rajačića br. 3 odakle zajedno krećemo u šetnju.

„Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ u okviru projekta „Šetnje kroz nasleđe“ uključuje građane u očuvanje kulturnog nasleđa kroz savremene načine interpretacije ličnih sećanja i doživljaja. U okviru ovog projekta podržano je ukupno 11 projekata novosadskih udruženja kroz koje stičemo priliku da predstavimo manje znane, lične priče o gradu i Novosađanima.

Ostavite odgovor