Шетње кроз наслеђе у септембру откривају тајне Сремских Карловаца

Објављено у категорији: Вести

Како изгледају куће и дворишта Карловчана и које приче крију? Ово културно богатство откриће шетња „Моја карловачка прича“ у оквиру пројекта „Шетње кроз наслеђе“.

Друштво за неговање традиције и развоја Сремских Карловаца, које је и покренуло пројекат „Моја карловачка прича“ позива све заинтересоване да допринесу овом пројекту, те да на мејл адресу tradicijakarlovci@gmail.com пошаљу своје приче, сећања везана за Сремске Карловце. Видео поруке треба да буду трајања до 2 минута, а писане поруке треба да садрже до 10 кључних речи које их асоцирају на Карловце.

Рок за слање ових материјала је 15.август, а приспели записи биће приказани на крају шетњи у Завичајној збирци у Сремским Карловцима.

У суботу, 7. септембра у 15 часова „Моја карловачка прича“ по први пут отвориће врата две приватне куће, чији ће власници поделити лична сећања, занимљиве анегдоте, личне предмете и фотографије и указати на културну разноликост Сремских Карловаца. Посетиоци ће моћи и да пробају неке од карловачких аутентичних слаткиша!

Прва шетња се организује 07. септембра 2019. у 15 часова, а састанак је у дворишту Друштва за неговање традиција и развој Сремских Карловаца у Улици Патријарха Рајачића бр. 3 одакле заједно крећемо у шетњу.

„Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ у оквиру пројекта „Шетње кроз наслеђе“ укључује грађане у очување културног наслеђа кроз савремене начине интерпретације личних сећања и доживљаја. У оквиру овог пројекта подржано је укупно 11 пројеката новосадских удружења кроз које стичемо прилику да представимо мање знане, личне приче о граду и Новосађанима.

Оставите одговор