Održana obuka „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Fondacija „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ i Fond „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine, organizovali su trodnevnu stručnu obuku „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“, za zaposlene u institucijama kulture sa teritorije grada Novog Sada i Zone 021 – Irig, Sremski Karlovci, Beočin.

Glavni cilj obuka, održanih 21, 22. i 23. marta u sali 1 Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, bio je da se učesnici osposobe da samostalno formulišu predloge projekata prema fondovima Evropske Unije, da nauče strateški da ih pozicioniraju u okvire definisanih prioriteta i mera, kao i finansijskih ograničenja. Tokom obuke polaznici su unapredili veštine neophodne za preuzimanje aktivne uloge u razvoju i implementaciji projekata na lokalnom i regionalnom nivou.

Realizovane obuke predstavljaju rezultat zajedničkog rada Fondacije „Novi Sad 2021“ i Fonda „Evropski poslovi“, na osnovu sporazuma o saradnji koji su ove dve institucije potpisale u decembru 2017. godine. Projekat „Izvan zone komfora„ u okviru kog je započeto podizanje kapaciteta institucija kulture radionicom „Publika u fokusu“ u novembru prethodne godine, nastavljen je realizacijom obuke kojom će se povećati mogućnosti finansiranja institucija kulture na teritoriji grada Novog Sada iz fondova Evropske unije.

Proces usavršavanja je u prvom navratu usmeren na zaposlene u institucijama čiji je osnivač Republika Srbija, AP Vojvodina i grad Novi Sad, a u narednom periodu edukacija će biti organizovana i za sve ostale aktere u kulturnim i kreativnim industrijama.

Ostavite odgovor