Prva kulturna radnica na usavršavanju u Poljskoj

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Anamarija Ranković, direktorica Zavoda za kulturu vojvođanskih Rusina, prva je kulturna radnica na usavršavanju u okviru projekta Fondacije „Novi Sad 2021“ za mobilnost umetnika i kulturnih radnika koji realizujemo u saradnji sa organizacijama Wro Art Centar i Culture Zone Wroclav.

Anamarija će tokom dve nedelje boravka u Vroclavu imati priliku da se upozna sa praksama ove organizacije, metodama koje koriste prilikom upravljanja kulturnim projektima, na koji način kreiraju orginalni umetnički program.

Anamarija Ranković je Novosađanka. Studirala je medijsko inženjerstvo i menadžment na Univerzitetu u Novom Sadu. Od 2018. godine direktorka je Zavoda za kulturu vojvođanskih Rusina.

Pređašnje iskustvo stekla je kao novinarka i voditeljka u okviru Radio Novog Sada, programa na rusinskom jeziku, fokusirajući se na temu kako evropske integracije utiču na rusinsku manjinu. Od 2011. godine potpredsednica je odbora za medije Nacionalnog saveta rusinske nacionalne manjine u Srbiji, a od 2017. godine član je upravnog odbora novinsko-izdavačke ustanove „Ruske Slovo“, dok je od 2016. godine član upravnog odbora Novinarske Asocijacije Rusina.

Ostavite odgovor