Прва културна радница на усавршавању у Пољској

Објављено у категорији: Вести

Анамарија Ранковић, директорица Завода за културу војвођанских Русина, прва је културна радница на усавршавању у оквиру пројекта Фондације „Нови Сад 2021“ за мобилност уметника и културних радника који реализујемо у сарадњи са организацијама Wro Art Centar и Culture Zone Wroclav.

Анамарија ће током две недеље боравка у Вроцлаву имати прилику да се упозна са праксама ове организације, методама које користе приликом управљања културним пројектима, на који начин креирају оргинални уметнички програм.

Анамарија Ранковић је Новосађанка. Студирала је медијско инжењерство и менаџмент на Универзитету у Новом Саду. Од 2018. године директорка је Завода за културу војвођанских Русина.

Пређашње искуство стекла је као новинарка и водитељка у оквиру Радио Новог Сада, програма на русинском језику, фокусирајући се на тему како европске интеграције утичу на русинску мањину. Од 2011. године потпредседница је одбора за медије Националног савета русинске националне мањине у Србији, а од 2017. године члан је управног одбора новинско-издавачке установе „Руске Слово“, док је од 2016. године члан управног одбора Новинарске Асоцијације Русина.

Оставите одговор