Minja Mikić treći ambasador projekta ,,Novi Sad 2021″

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Mlada umetnica iz Novog Sada Minja Mikić koja živi i radi u Rimu postala je ambasador projekta ,,Novi Sad 2021″.

Minja Mikić posetila je Galeriju Matice srpske, povodom obeležavanja 190 godina od osnivanja Matice srpske, gde se susrela sa upravnicom Galerije i zamenicom predsednika Umetničkog saveta projekat ,,Novi Sad 2021″ dr Tijana Palkovljević – Bugraski. Glavna tema razgovora bila je titula Novog Sada – Evropska prestonica kulture 2021. Razmatrajući mogućnosti koje ova titula nosi, Minja Mikić koja živi i radi u Italiji, prenela je svoja iskustva kada je reč o umetničkim praksama evropskih metropola uz svesrdnu želju da se uključi i u projekat ,,Novi Sad 2021″. Minja je posebno istkla da je veoma ponasna na činjenicu da je upravo Novi Sad, grad u kojem je rođena i u kojem je diplomirala na Akademiji umetnosti, poneo tako važno priznanje.
Dela Minje Mikić izložena su u Rimu u ,,Galleria della Tartaruga“ i ,,Galleria Edieuropa“, u Nju Jorku u ,,MZ Urban Art“, kao i u Cirihu u galeriji ,,Kunstfokus“.

gms_0417

Posebno je zanimljiv podatak da su upravo dela Minje Mikić, izložena u prestižnom rimskom prostoru ,,Palazzo delle Esposizioni“ pod nazivom ,,Duša i telo Italije“, bila deo predstavljanja italijanske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Riju.

Simboličnom predajom promo majice ,,Novi Sad 2021″od strane zamenice predsednika Umetničkog saveta projekta ,,Novi Sad 2021″ Tijane Palkovljević – Bugraski, novosadska umetnica Minja Mikić je postala ambasador Novog Sada Evropske preostonice kulture. Time je ,,diplomatski kor“ projekta dobio trećeg člana, jer su pre nje tu laskavu titulu već poneli čuveni violinista Stefan Milenković i novosadski fotograf Aleksdandar Milutinović.

gms_0426

Uskoro na ovom sajtu moći ćete da pročitate i ekskluzivni intervju sa našom ambasadorkom Minjom Mikić.

Ostavite odgovor